maandag 29 augustus 2011

...heeft niet op haar leeg gat gezeten! (reminder: woensdag loopt de give-away af!)

Vruchtbare tijden hier in de buurt!  Om maar eens te zeggen dat er de laatste 2 maanden al 2 baby's geboren zijn in de dichte kring, en dat er deze week (hoop ik voor de mama, duim duim!) een derde komt: mijn metekindje!
En daarvoor werden dekentjes gemaakt die de hele winter zullen meegesleurd worden bij alle activiteiten binnens-en buitenshuis (hoop ik).  De ene kant met pimpampoen-fleece en de andere kant rood-met-bollekes, afgezet met satijn rood lint.
Zulke dekentjes zijn pure nostalgie voor mij, wij hadden als kind ook allemaal een dekentje (dat ik tot op heden nog steeds overal meesleur maar daar gaan we het NIET over hebben, da's privé :-)).
Met de rest én de restjes uit de stoffenmand werden dan nog 3 tuttenkoordlapjes (of hoe heet zo'n ding) gemaakt voor de 3 kersverse dametjes.
Dit is het resultaat:

Schoon hé, en zacht!! Ik had ze bijna zelf mee in bed genomen!

En dan gaan we het nog eens over Thor hebben, en zijn nieuwe schoolbroek.  Het MADE-patroontje past hem wel goed, maar ik blijf het moeilijk vinden om de precies goeie maat te hebben.  Hij mocht de zakken kiezen en dat werden auto's, natuurlijk (stel je voor dat het prinsessen werden).  Nu zal ik wel nog wreed mijn best moeten doen om voor Lancelot dezelfde te produceren, haja, want die wil dat ook hé nu, en ik heb nog stof genoeg.
Ik stel u voor: Thor het fotomodel!

Zo'n poepke!

En tot slot maakte ik nog een blauw rokje voor mezelf gezien ik het mijne vorig jaar weggegeven heb en dat eigenlijk wel schoon is, met zakken deze keer!  Voor de fun nog een knoopje aangezet, omdat blauw met oranje zo goed samen gaan.
Er staat ook weer vanalles op het programma:
- woensdag uitslag give-away
- een stuk of 8 t-shirts met lange mouwen voor de gasten (ik wacht nog op boordstof die ik op stoffenspektakel ga halen, waar ik btw ook een date heb met een bekende dame, en daar kijk ik nogal naar uit)
- nog 3 broeken voor de gasten, nog 2 voor Lancelot, nog 1 voor Thor
- ondertussen mijn huis schilderen eind deze week en begin volgende week voor ik terug ga werken
- op zoek gaan naar een patroon van een kort kleedje dat niet te moeilijk is
En waarschijnlijk komt daar dan nog eens vanalles tussen...


Soit, ik zie u woensdag, ten laatste donderdag voor de uitslag van de give-away! Maak gerust nog extra reclame, het is super om de reacties te lezen!

13 opmerkingen:

elisanna zei

Mooi dekentje, het ziet er alleszins superzacht uit! Dat made-patroon past onze Lukas ook heel goed, mooi exemplaar heb je hier gemaakt, tof met die zakken erop.

JoChapeau zei

Ooh, dat rokje is prachtig !

Esther - rodezonnebloem zei

oh ik ben jaloers op dat lieveheersbeestjesfleeceje!

Juffrouw Sanseveria zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Juffrouw Sanseveria zei

Hmm...die zakjes erop stikken, da's nog eens een idee!
Hier ook nog steeds een dekentje, het ligt permanent onder mijn kopkussen.
Ik hoop dat het bij je toekomstig petekind hetzelfde zal zijn (maar dat het er iets beter blijft uitzien dan het mijne...)!

Piepow zei

Zo'n leuke dekentjes! Het is precies dekentjesseizoen, ik maakte er ook net eentje, kom gerust eens kijken op mijn blogje.
Ik vind jouw blauw rokje overigens heel mooi, welk patroontje heb je ervoor gebruikt?

Katja (@Yane) zei

Heel mooi allemaal! Vooral de broek en de rok zijn prachtig! KNap gemaakt!

Leentje zei

ooh, ik wil ook zo'n dekentje... Een heel leuk cadeautje!

Misschien voor een kort kleedje eens naar de nieuwe ottobre kijken? Die voor de madammen hé... Ik heb nog maar eens rap rap gekeken, maar daar staat precies wel een tof modelleke in dat ik ook heel graag eens wil proberen. Ik dacht met 2 bollekes, dus dat moet te doen zijn hé...

mimi zei

amai wat een schoon ventje!!! & een super schoon broekske, ben zelf just begonnen met een Oliver+s patroontje & ge brengt me op ideekes!!! dus daarom: nen dikke merci ;) groetjes, mimi xxx

rock-on@béné zei

merci merci! Ik ben ondertussen een nieuwe lijst 'te volgen blogs' aan het afwerken, maar dat gaat traag!
ps: Mv Sanseveria: mijn dekentje ligt ook dicht bij mijn kussen, maar: ssshhhhhttt! :-) (en het ziet er niet uit, 't is een rolleke stof geworden)

rock-on@béné zei

btw: het rokje is het juni 2010 knippatroon, en de ottobre is gekocht want daar staat effectief iets in dat ik ga proberen in te korten...

Vero zei

wauw!!! smelt voor je rok!!! knap gedaan met die zakken! Ik stond idd op de rommelmarkt van st kruis ;-)) praktisch voor de lingerie winkel. Sorry voor late reactie!

rock-on@béné zei

tx! Dat zijn ook zo'n zakken als bij de cactusrok. Ik moet daar nog aan wennen om zo blogpeople in real life te herkennen :-) De schroom blijft toch groter dan via het www hé, nu begrijp ik waarom vele mensen daten online, hoewel ik dat ook zou moeten leren hoor :-). Next time zal ik supersociaal zijn! :-)