zaterdag 8 oktober 2011

...vertelde ook eens iets

En toen kreeg ik deze toegezonden... van 2 madammen tegelijkertijd: van http://vanleentje.blogspot.com/2011/09/getagd.html en van http://devliegjes.blogspot.com/2011/10/over-mij.html.  Een lichte druk maakte zich meester over mijn persoon :-), waar haal ik 10 dingen vandaan?  Naar het schijnt gaat het vlotter dan ik zou denken, dus begin ik er gewoon aan.


1. Mijn blognaam is er gekomen doordat ik een jaar geleden voor het eerst mijn eigen rok alleen maakte.  Rock-on ging zowel over rokken als dat het ook iets stoers had, ik ben nogal voor stoer.  Toen dacht ik dat ik nooit iets anders dan rokken zou kunnen maken.  Ondertussen, vele rokken later (ja zeg het maar, hééél veel), probeer ik al eens iets anders.  Ik leer vooral uit ervaring, veel van mijn maaksels hebben dus hier en daar wel es een hoek af, wat maakt dat ik dat dan ook weer weet tegen een volgende.  Ikzelf lig niet wakker van een hoek af.


2. 4 Jaar geleden wou ik ook eens een poging doen om te starten met naaien.  Toen was ik zwanger van Thor.  Ik mocht de naaimachine van mijn schoonmoeder lenen, maar toen ik dat ding van dichtbij bekeek was het alsof iemand een speech in het Chinees gaf.  Vervolgens moest ik plat liggen omdat mijn placenta wat gescheurd was en deden we ook nog aan badkamerverbouwen, waardoor het hele plan op niets uitdraaide.


3. Ik ben nogal wispelturig wat kledij betreft.  De ene periode is een broekperiode, dan weer knierok, dan weer korte kleedjes, enz...  Gelukkig probeer ik ze nu gewoon te maken.  Ondertussen gooi ik ook quasi niets meer weg, of het moet al écht kapot zijn.  Ik heb al veel spijt gehad als ik iets had weg gedaan, vandaar.  Met schoenen heb ik ook iets, op dit vlak een écht meisje dus! :-)


4. Ik vind bloggen wel leuk, en heb er al veel door geleerd van anderen.  Het anonieme vind ik ook wel geestig, hoewel dat niet steeds meer het geval is.  Ik heb er nooit bij stil gestaan dat anderen je ook herkennen door je maaksels.  Erg is dat niet, aan geen kanten, maar het zorgt er soms wel voor dat ik me een beetje geneer als ik dat plots door heb.  Dat van een grote mond en klein hartje, dat komt niet uit de lucht gevallen.


5. Ik zag bij De Vliegjes ook een puntje waar ik me volledig bij kan aansluiten.  Dat van 's avonds gehaast iets afwerken en niet uitkomen waar het moet.  Ik heb zo af en toe al dingen uitgestoken die er waarlijks niet op trekken.  Ik probeer dat af te leren, maar meestal tegen het einde van een stuk voel ik toch een soort haast aankomen en dan moet ik opletten, want dan gaat het meestal mis.  Ondertussen heb ik ook al begrepen dat er momenten zijn waar het echt niet lukt, en dat ik dan beter stop (ipv te vloeken tegen de naaimachine) om een andere keer opnieuw te beginnen.


6. In december zal ik 35 worden, de helft van 70 :-S.  Soms loop ik daarover te piekeren, wat wil ik nog in mijn leven, en is dat mogelijk, en zo ja: hoe zou dat eventueel kunnen, en zo neen: is er een plan B,... En daarbij dan nog de verantwoordelijkheden zoals je huis en je werk die er voor zorgen dat beslissingen doordacht moeten zijn en er voor zorgen dat je zekerheden niet in het water vallen... Moeilijk hoor, 35 worden, hopelijk gaat dat over. :-)


7. Als ik de lotto win weet ik precies wat ik ga doen, alleen speel ik niet veel mee, dom hé?


8. Ik heb 2 kinderen, soms vind ik dat zelf moeilijk te geloven.  Lancelot is 6 en zit nu in het eerste leerjaar, Thor is 3 en gaat naar het eerste kleuter.  Ik ben megatrots op hen.  Kinderen hebben is een roetjsbaan voor mij, zo het evenwicht zoeken tussen zorg en tijd voor hen, voor jezelf, voor je man, voor je werk en alles die daarbij komt kijken, soms kan ik daar onrustig van worden.  Ondertussen heb ik al ondervonden dat het meestal wel in orde komt, misschien zal ik op mijn 35ste dan toch wijzer worden? :-)


9. Ik zoek op rommelmarkten nu ook naar mooie stof, en heb daar al geluk mee gehad.  Op die manier had ik een toevallige ontmoeting met de grote vlieg van http://devliegjes.blogspot.com, als bij toeval, we waren in dezelfde dozen aan het grabbelen, hij voor zijn lief, ik voor mezelf.  Ik las dat hij graag eens wilde vernoemd worden, en nu hij op 2 blogs staat is de weg naar roem niet ver meer! :-)
Nu ik lees dat ze naar Brugge komen wonen zal ik ze trachten te spotten op rommelmarkten. :-)


10. Oef, ik ben aan 10.
Tot slot wil ik wel toegeven dat ik dikwijls grapjes maak die vooral ikzelf heel grappig vind.  Ik kan daar niet aan doen. :-)


Juij, nu rest mij enkel iemand anders te taggen!
Ik ga voor Juffrouw Sanseveria op http://juffrouwsanseveria.blogspot.com/ omdat ik haar wel grappig vind.


En voila, dan ga ik mij nu terug op iets anders gooien!  Tot later!

3 opmerkingen:

Isabelle blogt zei

Bij 2 madammen...?! Dan heb je deze nog niet gezien! :-)
http://stikkelien.blogspot.com/

rock-on@béné zei

LOL, niet gezien dus! Sorry Stikkelien! Ben de laatste tijd wat afwezig geweest in blogland, tijd tijd tijd!! Soit, 3 madammen dus!! :-))

Juffrouw Sanseveria zei

Ha, ik was al getikt, dus als je het niet erg vindt, ga ik niet nog meer beschamende zaken over mijzelf vertellen, wie weet waar herkennen ze mij ooit aan! ;-)